2008. máj. 17.

István, a vágó











V.I., a híres kommunista, legutóbb a bor misztikumáról beszélt a tévében:
"A bor alkoholt tartalmaz. Az alkohol jó oldószer. Jól oldja a feszültséget, a kínos pillanatokat."

Hát, a feszültség tudományos jele a tudtommal az "U", a kínos pillanatok (vegy)jele nem tudom, mi lehet, V.I. (nem Vlagyimir,ennyit segítek) képlete ezek szerint talán a következő:

















Ahol:
U= feszültség
Kp2= Kínos pillanatok

Vágó korábban egy, a Playboy-nak adott interjúban elmondta, hogy feltételekkel ugyan, de támogatja Gyurcsányt, és hogy a kiegyensúlyozottság jegyében Fábry Sándor mellett ő ma már bármit mondhat a másik oldal ellen. Bármilyen stílusban, indulattal és agresszivitással.
Csakhogy Fábry és Vágó nem azonos kategória. Fábrynál egyéni teljesítmény áll a saját nevével fémjelzett műsor mögött. Vágó egy kvízmester, aki újabban annyira fontosnak gondolja magát, hogy úgymond harcba száll a sarlatánokkal a józan tudomány nevében. Magyarul kommunista.
De azért a pénznél jobban csak a rengeteg pénzt imádja. Más közéleti témát is választhatott volna vetélkedőnkívüli tündöklése színteréül, de mivel kommunista, igy ez volt a legkézenfekvőbb. Egyszóval egy alakoskodó, tudálékos ...ember ez a Vágó.
Természetesen el tudom mondani, hogy egészen konkrétan mit is jelent az, hogy kommunista, vagy kommunizmus, hiába tűnhet Vágónak erősen úgy, hogy csak dobálózom egy olyan szóval, amit még a szüleimtől hallottam, miközben sejtelmem sincs a jelentéséről. Kommunista az, aki úgy gondolja, hogy ami a tiéd, az az enyém is, ami meg az enyém, ahhoz semmi közöd. Egyszersmind erkölcsi fennsőbbségét hírdeti ennek a hozzáállásnak a kapitalista önzéssel szemben,továbbá az úgynevezett tudományt isteníti, szemben a vallásos babonával, és végezetül az a fajta gyenge, rettegéssel teli ember, aki a szocialista nagyüzem, a brigád, a család, a párt atyai gondoskodását sírja most vissza.
Néhányan talán szánalmasnak tartanak azért, mert sejtésük szerint
a kommunizmusnak, mint alapeszmének a megértéseéhez egy csomó olyan fogalmat - például a társadalmon belüli hatalom- és tulajdonkép átalakulásának folyamatát, vagy az őskeresztény kisközösségek belső viszonyait kellene felidézniük, amiről ugyancsak sejtésük szerint Nekem lila sejtésem sincs, de leszarom.

Nincsenek megjegyzések: