2008. nov. 9.

Eltávolították a szerencsétlen buta kislányt az Új Magyarország kampány legújabb óriásplakátjairól.








































Pontosabban ezekre már nem tették rá szegényt. De ez mindegy is.

Az első változaton egy kedves, antipatikus bróker nyúl a néző felé. Nyilvánvaló, mit akar: a tizenharmadik havi nyugdíjat és a 300%-os THM-et!

A másodikon egy archetipikusan viszolyogtató orvos tartja a markát páciensei felé. Erről csak a saját orvosom jut eszembe, aki rám szólt, hogy ne támasszam a biciklimet a kerítésnek, mert az az ő tulajdona. Ezután beszállt a kilencmilliós Micsubicsi terepjárójába és elporzott! Gyengébbek kedvéért: az Új Magyarország orvosa itt a kedves páciens pénztárcája, arany ingóságai és az egyik veséje után kotorászik. ( Játék-bonusz: Vajon mit mondhat igazából Gyurcsányék új magyar orvosa? Mit jelenthet ez a lesajnáló kézmozdulat?

Harmadik képünkön a jó magyar építési vállalkozó ( ahogyan azt Móricka elképzeli ) látható szintén a híres "itt a kezem, nem disznóláb" pozitúrában. A mesebeli figurát valódi szituációban kapták lencsevégre, mégpedig szerződéskötés és egyben szerződésszegés közben. Gyengébbek kedvéért: építési vállalkozóéknál a kézfogás ennyit jelent.

Nincsenek megjegyzések: